Systemowe zarządzanie bezpieczeństwem pracy w aspekcie wymagań prawnych. - Boczkowska, Katarzyna; Niziołek, Konrad (Polskie Towarzystwo Ekonomiczne Oddział w Łodzi, 2012)
Artykuł przedstawia wyniki badań własnych przeprowadzonych na grupie 2000 przedsiębiorstw w kontekście realizacji podstawowych wymagań prawnych w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, ze szczególnym uwzględnieniem podmiotów posiadających wdrożony system zarządzania bhp.

The paper presents the results of the study conducted on a group of 2000 companies in the context of implementing the basic legal requirements for health and safety, with particular emphasis on those with health and safety management system implemented.
Health and safety management system in the context of legal requirements.