Turbina laureatką konkursu KOKOS - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
Projekt GUST rozwijany przez studentów z Politechniki Łódzkiej zajął 1. miejsce w kategorii Ecology w Konkursie Konstrukcji Studenckich KOKOS. Innowacyjność nagrodzonego projektu realizowanego przez Studenckie Koło Naukowe Energetyków tkwi już w samej idei zmniejszenia turbiny wiatrowej, aby przystosować ją do użytku w indywidualnych gospodarstwach domowych.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 156, Czerwiec 2021