Stypendyści Programu Ulam NAWA - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022)
Celem ogłoszonego przez NAWA programu im. Stanisława Ulama jest zwiększenie stopnia umiędzynarodowienia polskich uczelni i instytucji naukowych. Stypendystami programu mogą być naukowcy posiadający co najmniej stopień doktora. W ramach Programu Ulam NAWA staże badawcze w Polsce odbędzie 51 badaczy, w tym dwóch w Politechnice Łódzkiej.

The aim of the programme announced by NAWA, named after Stanisław Ulam, is to increase the degree of internationalization of Polish universities and scientific institutions. The programme is open to scientists with at least a PhD degree. Under the Ulam NAWA programme, 51 researchers will undertake research internships in Poland, including two at Lodz University of Technology.
Scholarship Holders of the Ulam NAWA Programme
More on the website „Życie Uczelni”– p.lodz.pl/en
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 159, Luty 2022