W rankingu by subject - Kopańska, Justyna (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
W jednym z najbardziej prestiżowych rankingów międzynarodowych – U.S. News Best Global Universities Politechnika Łódzka została sklasyfikowana w tym roku aż w czterech dyscyplinach. To dobry znak, bowiem w zeszłym roku uczelnia była „rankingowana” tylko w jednej.[...]
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 158, Grudzień 2021
Autorka artykułu jest pracownikiem Centrum Współpracy Międzynarodowej.