Badania natury pracy w przyszłości po pandemii - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022)
Na Politechnice Łódzkiej powstanie laboratorium badawczo-dydaktyczne RobOKOp-LAB wykorzystujące okulografię (śledzenie aktywności wzrokowej). Na ten cel Samorząd Województwa Łódzkiego przyznał uczelni 385 tysięcy zł dofinansowania.

A research and teaching laboratory using oculography: RobOKOp-LAB will established at Lodz University of Technology. The local government of the Lodz Voivodeship awarded TUL a grant of 385 thousand PLN for this laboratory.
TUL will investigate the nature of work in a post-pandemic future
More on the website „Życie Uczelni” – p.lodz.pl/en
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 159, Luty 2022
Keywords: okulografia; RobOKOp-LAB - Politechnika Łódzka; oculography