Wykorzystać sztuczna inteligencję - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Politechnika Łódzka i Artificial Intelligence Economic Development Corporation (AIEDC) mająca siedzibę w Stanie Delaware w Stanach Zjednoczonych zawarły umowę o współpracy, która ułatwi realizację wspólnych celów w zakresie prac badawczo-rozwojowych związanych ze sztuczną inteligencją.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 154, grudzień 2020
Keywords: Politechnika Łódzka - współpraca; sztuczna inteligencja; artificial intelligence