O studentach zagranicznych w Polsce - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
W uroczystym otwarciu konferencji wzięli udział m.in. minister cyfryzacji Marek Zagórski oraz przewodniczący Rady Głównej Nauki i Szkolnictwa Wyższego prof. Zbigniew Marciniak. Obecni byli także przedstawiciele władz miasta i regionu. Drugiego dnia gościem specjalnym była dr Anna Budzanowska, podsekretarz stanu w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 151, marzec 2020
Keywords: Politechnika Łódzka; studenci zagraniczni w Polsce - konferencja; Lodz University of Technology; foreign students in Poland - conference