Bartodziejska, B.Bogucki, M.Chachuła, G.Chlebicz, A.Chmiela, M.Gajda, E.Gajewska, M.Harasimiuk, W.Kaczmarska, M.Klewicka, E.Klewicki, R.Kopczyńska, K.Kowalska, G.Kowalski, R.Koziołkiewicz, M.Król, K.Królasik, J.Kunicka-Styczyńska, A.Latoch, A.Łosiewicz, A.Madaj, M.Markowska, J.Matusiak, A.Mazurek, A.Stasiak, D.Misztal, K.Nowak, A.Oracz, J.Pankiewicz, U.Paziak-Domańska, B.Plucińska, A.Polak, E.Ponder, A.Sadłowska, K.Sikorska, A.Sujka, M.Szosland-Fałtyn, A.Śliżewska, K.Tyfa, A.Wieczorek, J.Włodarczyk-Stasiak, M.Wojciechowska, A.Wrześniewska-Wal, I.Wyka, K.Żyżelewicz, D.Budryn, Grażyna (red.)Śliżewska, Katarzyna (red.)2019-07-032019-07-032019Bartodziejska B.,Bogucki M., Chachuła G., Chlebicz A., Chmiela M., Gajda E., Gajewska M., Harasimiuk W., Kaczmarska M., Klewicka E., Klewicki R., Kopczyńska K., Kowalska G., Kowalski R., Koziołkiewicz M., Król K., Królasik J., Kunicka-Styczyńska A., Latoch A., Łosiewicz A., Madaj M., Markowska J., Matusiak A., Mazurek A., Stasiak D., Misztal K., Nowak A., Oracz J., Pankiewicz U., Paziak-Domańska B., Plucińska A., Polak E., Ponder A., Sadłowska K., Sikorska A., Sujka M., Szosland-Fałtyn A., Śliżewska K., Tyfa A., Wieczorek J., Włodarczyk-Stasiak M., Wojciechowska A., Wrześniewska-Wal I., Wyka K., Żyżelewicz D., XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN: nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu., Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, Łódź 2019, ISBN 978-83-66287-14-3, doi: 10.34658/9788366287143978-83-66287-14-3http://hdl.handle.net/11652/2244Streszczenia w jęz. angielskimProjekt graficzny okładki: Grzelczyk, J.Projekt graficzny okładki: Klewicki, R.Skład: Oracz, J.Wydarzenie: XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN; Łódź, 3-4 lipca 2019 r.; http://pan.binoz.p.lodz.plOrganizator konferencji: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ; Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN; Polskie Towarzystwo Technologów ŻywnościZa treść zamieszczonych materiałów odpowiadają ich autorzy.Sesje Naukowe Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk (KNoŻiŻ PAN) są organizowane przez krajowe ośrodki akademickie związane z naukami o żywności i żywieniu w dwuletnich cyklach. Sesje te stanowią największe w skali kraju forum prezentacji najnowszych osiągnięć naukowych i technologicznych w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka, jak również wymiany poglądów oraz doświadczeń pracowników jednostek naukowych i przedstawicieli przemysłu spożywczego. Tematyka XLIV Sesji dotyczyć będzie szeroko pojętej problematyki związanej z oddziaływaniem żywności i odżywiania na zdrowie człowieka.plDla wszystkich w zakresie dozwolonego użytkuFair use conditionżywność funkcjonalnainnowacyjne technologie w produkcji żywnościbezpieczeństwo żywnościżywienie człowiekabiotechnologiaaspekty środowiskowe w produkcji żywnościbiotechnologyfood qualityfunctional foodsgenotoxicitymicrobiological contaminationfood chemistryessentials oilchemical technology of foodXLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN: nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniuKsiążka - monografia pokonferencyjnaLicencja PŁLUT LicenseDOI: 10.34658/9788366287143http://doi.org/10.34658/9788366287143