Kompetencje kadry akademickiej i minima kadrowe w planowaniu obsady zajęć dydaktycznych - Szwarc, Eryk; Bocewicz, Grzegorz (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2017)
[...] głównym celem niniejszej pracy jest przedstawienie modelu deklaratywnego umożliwiającego formułowanie problemów obsady zajęć dydaktycznych zaliczanych do drugiej z wyżej przedstawionych grup. Z kolei, celem załączonego eksperymentu komputerowego jest ilustracja możliwości implementacji zaproponowanego modelu w pakiecie oprogramowania użytkowego zorientowanego na wykorzystanie w komercyjnie dostępnych pakietach zarządzania uczelnią wyższą.[...]
Keywords: kadra akademicka; zajęcia dydaktyczne; kompetencje; minima kadrowe; academic staff; classes; competences; staffing minimums