Studentka PŁ zaprojektowała stroje na Expo 2020 - Chojnacka, Ewa; Owczarek, Magdalena (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2021)
Już wiemy jak będzie ubrana obsługa Pawilonu Polskiego na Wystawie Światowej Expo 2020 Dubai. Właśnie rozstrzygnął się konkurs, w którym brali udział studenci architektury ubioru Wydziału Technologii Materiałowych i Wzornictwa Tekstyliów PŁ. Organizatorami konkursu jest Politechnika łódzka, Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A. oraz Województwo Łódzkie.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 156, Czerwiec 2021