Kordialik-Bogacka, Edyta2021-07-222021-07-222021Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 156, s. 36-37 (2021)1425-4344http://hdl.handle.net/11652/3948Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 156, Czerwiec 2021Politechnika Łódzka jest partnerem projektu, którego celem jest wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji kombuchy. Jest to napój o ciekawych walorach smakowych i działaniu prozdrowotnym. Liderem projektu jest Fabryka Lemoniad FL Grupa Sp. z o o. W Politechnice Łódzkiej badania prowadzone są na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Kieruje nimi dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka, prof. PŁ z Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, która pisze o celach prac i prowadzonych działaniach.plkombuchakombucha - wlaściwości zdrowotnekombucha - technologia produkcjikombuchakombucha - health propertieskombucha - production technologyNapój z herbacianego grzybkaArtykuł