Kompleksowa platforma wyszukiwawcza. - Szczepaniak, Jolanta (Politechnika Łódzka, 2015)
Jeden serwis, jeden interfejs, jedno zapytanie, jedno wyszukiwanie, jedna lista wyników - to podstawowe cechy narzędzia bibliotecznego do kompleksowego przeszukiwania elektronicznych i tradycyjnych zbiorów Biblioteki Politechniki Łódzkiej . Jest nim multiwyszukiwarka na platformie EBSCO host o nazwie EBSCO Discovery System (EOS), z której skorzystać można na stronie internetowej Biblioteki.
Keywords: Library of the Lodz University of Technology; Biblioteka Politechniki Łódzkiej; EBSCO Discovery System (EDS); platforma wyszukiwawcza; platforma EBSCO Discovery Service; Oddział Promocji i Informacji Biblioteka PŁ