Najwyższa godność akademicka dla uczonego z PŁ - Chojnacka, Ewa; Morawska, Hanna (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Prof. Andrzej Napieralski, wybitny naukowiec z Politechniki Łódzkiej otrzymał tytuł doktora honoris causa Uniwersytetu Morskiego w Gdyni.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 153, październik 2020
Keywords: Politechnika Łódzka - profesorowie; Napieralski Andrzej - Politechnika Łódzka