Analiza zmian imisji w funkcji parametrów meteorologicznych wokół dużego obiektu energetycznego - Cichowicz, Robert (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2018)
Książka składa się z 12 rozdziałów, w których omówiono studium przypadku dotyczącego analiz zmian wielkości imisji w funkcji parametrów meteorologicznych wokół wybranego dużego obiektu energetycznego jakim są elektrownie znajdujące się w Polsce, we wschodniej części województwa Wielkopolskiego wchodzące w skład Zespołu Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin S.A. (ZE PAK S.A.).[...]
Keywords: Zespół Elektrowni Pątnów - Adamów - Konin; atmosfera - zanieszyszczenie - Polska - Wielkopolska (region); elektrownie - aspekt środowiskowy - Polska; imisja zanieczyszczeń; atmosphere - pollution - Poland - Wielkopolska (region); power plants - environmental aspect - Poland; pollution imission