Plan równości płci w PŁ - Owczarek, Adam (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2022)
Pod koniec grudnia 2021 r. rektor PŁ prof. Krzysztof Jóźwik podpisał Plan równości płci w Politechnice Łódzkiej. Przewiduje on zapewnienie równości zgodnie z zasadami zawartymi w Europejskiej Karcie Naukowca, koresponduje również z działaniami realizowanymi w uczelni w związku z przyznanym przez Komisję Europejską w 2016 roku logo HR Excellence in Research.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej, nr 159, Luty 2022
Autor artykułu jest pracownikiem Działu Rozwoju Uczelni.