Przyszłość bibliotek i bibliotekarzy akademickich. Studium wykorzystujące metodę delficką. - Feret, Błażej; Marcinek, Marzena (Stowarzyszenie EBIB, 2000)
Niniejszy artykuł powstał na bazie referatu wygłoszonego na konferencji "The Future of Libraries in Human Communication" w Chanii (Kreta) w maju 1999 roku Przedstawiono w nim wizję biblioteki akademickiej i jej bibliotekarza w nieodległej przyszłości, bo w 2005 roku. Autorzy wykorzystali wyniki własnych badań przeprowadzonych w okresie: od grudnia 1998 roku do kwietnia 1999 roku.
Keywords: metoda delficka; biblioteka akademicka