Nasze 70. urodziny. - Fabian, Katarzyna (Politechnika Łódzka, 2015)
W 1945 roku, 22 października powołano Komisję Biblioteczną, której celem było zorganizowanie biblioteki Politechniki Łódzkiej. Od tego dnia minęło już 70 lat.
Keywords: Komisja Biblioteczna; Biblioteka Politechniki Łódzkiej; Oddział Promocji i Informacji; Biblioteka PŁ; Library of the Lodz University of Technology