PŁ pomaga personelowi medycznemu - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
Akcje społeczne wspierające personel medyczny prowadzone są w całej Polsce, ale w obecnej sytuacji liczy się każda, nawet najmniejsza liczba środków ochrony osobistej dla personelu medycznego. W tym pospolitym ruszeniu uczestniczą także studenci i pracownicy Politechniki Łódzkiej. Piszemy o kilku przykładowych inicjatywach, choć zapewne działających osób jest znacznie więcej.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 152, lipiec 2020
Keywords: inicjatywy Politechniki Łódzkiej w walce z pandemią; pracownicy i studenci Politechniki Łódzkiej wspierają personel medyczny