Bielecki, StanisławBednarski, WłodzimierzKołakowski, Edward2018-10-092018-10-092005Bielecki S. (red.), Bednarski W. (red.), Kołakowski E. (red.), Enzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowa., Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, Szczecin 2005, ISBN 83-7317-031-683-7317-031-6id skryba-crisphttp://hdl.handle.net/11652/1979Niniejsza praca stanowi obok licznych publikacji i doniesień naukowych główny element dokumentacji osiągnięć, uzyskanych w wyniku realizacji pierwszego w dyscyplinie „technologia żywności i żywienie" projektu badawczego zamawianego - KBN/021/P06/99. W realizacji projektu, opracowaniu i opublikowaniu wyników badań naukowych, wreszcie w opracowaniu i opublikowaniu książki, uczestniczyły 23 zespoły badawcze z 11 ośrodków naukowych w kraju. Znaczna część z uczestników jest autorami lub współautorami cytowanych publikacji i doniesień naukowych, a także rozdziałów tejże pracy. Za ich twórczy wkład, wysiłek i zaangażowanie bardzo dziękuję.Recenzent (część I): Sikorski, Zdzisław E.Recenzent (część I): Warchalewski, Jerzy R.Recenzent (część II): Kowalski, BolesławRecenzent (część II): Ledóchowska, EleonoraRecenzent (część III): Chmiel, AleksanderRecenzent (część III): Bielecki, Stanisławplbiałka - biotechnologiaenzymy - zastosowanie przemysłowelipidy - biotechnologiasacharydy - biotechnologiaenzymatyczna modyfikacjaskładniki żywnościalergia pokarmowaproteins - biotechnologyenzymes - industrial uselipids - biotechnologysaccharides - biotechnologyenzymatic modificationfood ingredientsfood allergyEnzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowaKsiążka