Młodzi włocławianie przenieśli się w świat polimerów - (:unkn) unknown (Wydział Chemiczny, Politechnika Łódzka, 2018)
64 gimnazjalistów z Włocławka i okolic wzięło udział w warsztatach, które ANWIL zorganizował w laboratoriach Zespołu Szkół Chemicznych. Zajęcia – na zaproszenie włocławskiej spółki z Grupy ORLEN – poprowadzili naukowcy z Politechniki Łódzkiej. Niekonwencjonalne lekcje chemii odbyły się w środę, 11 kwietnia, w ramach II edycji warsztatów.[...]
Keywords: chemia; warsztaty chemiczne; chemistry; chemical workshops