Wirtualna platforma danych medycznych - Chojnacka, Ewa (Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2020)
PŁ, jako partner wiodący oraz Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki otrzymały niemal 12 milionów zł dofinansowania na projekt, w którego efekcie powstanie baza danych medycznych oraz nowoczesnej diagnostyki.
Artykuł zamieszczony jest w : Życie Uczelni : biuletyn informacyjny Politechniki Łódzkiej nr 152, lipiec 2020
Keywords: wirtualna platforma danych medycznych; dane medyczne; dane medyczne w postaci cyfrowej; Politechnika Łódzka; Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi; virtual platform of medical data; medical data; digital medical data