Now showing items 1-5 of 5

    • Bezpieczeństwo w logistyce transportu 

      Zwoliński, Łukasz (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2021)
      Celem przedstawionego rozdziału jest zobrazowanie istoty i znaczenia transportu, jego rodzaju, zdefiniowanie pojęć transportu, logistyki i spedycji tworzących branżę TSL, przedstawienie praktycznego zastosowania transportu ...
    • Determinanty bezpieczeństwa środowiska naturalnego i ekologistyki 

      Szymonik, Andrzej (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2021)
      Rozdział jest tematycznie związany z aktualnym, istotnym problemem dotyczącym bezpieczeństwa dwóch systemów: środowiska naturalnego i ekologistyki. Pierwsza część opracowania zawiera koncepcje analizy systemowej ...
    • Kwestionariusz postaw wobec bezpieczeństwa (KPwB) – konstrukcja i charakterystyka psychometryczna 

      Znajmiecka-Sikora, Marta (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2019)
      Artykuł prezentuje konstrukcję i badanie wartości psychometrycznej Kwestionariusza Postaw wobec Bezpieczeństwa. Metoda służy do pomiaru postaw wobec bezpieczeństwa, traktowanych jako ogół względnie trwałych dyspozycji do ...
    • Motywacja do bezpiecznej pracy w gabinetach stomatologicznych 

      Lewandowski, Jerzy; Markowska–Dyner, Agnieszka; Niciejewska, Marta (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2019)
      Lekarze stomatolodzy są wystawieni na szereg zagrożeń zawodowych, które powodują, że ich praca niesie za sobą znaczące ryzyko utraty zdrowia. Są oni narażeni przede wszystkim na czynniki biologiczne, chemiczne oraz ...
    • Supply chain entities' awareness of correct food labeling as an element contributing to the safety of the packaged product 

      Kabaja, Bartłomiej; Lisińska-Kuśnierz, Małgorzata (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2017)
      The vast majority of foods offered to consumers is marketed in packaged form. The development of food production technology as well as retail sales demands drive continuous improvement in packaging. The main areas of ...