Search
Now showing items 1-4 of 4
Pandemia COVID-19 a ryzyko choroby legionistów
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2020)
Pandemia COVID-19 spowodowała, że liczne biura, hotele, firmy i obiekty użyteczności
publicznej zostały zamknięte. Sztuczne systemy wodne, które były
regularnie używane w budynkach, nagle stały się bezużyteczne. Sytuacja ...
Odpad czy surowiec?
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2021)
Przemysł rolno-spożywczy generuje duże ilości biomasy odpadowej. Naukowcyz Politechniki Łódzkiej opracowują technologie, które pozwolą zagospodarować bioodpady w sposób efektywny i wielokierunkowy.
Młodzi mikrobiolodzy
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2021)
Na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ odbyła się IV Sesja Młodych Mikrobiologów Środowiska Łódzkiego. Wydarzenie
zostało objęte patronatem honorowym przez Rektorów Politechniki Łódzkiej, Uniwersytetu Łódzkiego ...
Ziemniak - "drugi chleb" wart ochrony
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2021)
Ziemniaki to najbardziej rozpowszechnione warzywa uprawiane na wielkohektarowych
obszarach wiejskich i w ogrodach przydomowych. Nic dziwnego,
że nazywany je „drugim chlebem”. Niestety, ich uprawy są bardzo podatne
na ...