• polski
    • English
Lodz University of Technology Repository
TUL Repository
  • English 
    • polski
    • English
  • Login
Search 
  •   Home
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • Search
  •   Home
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności / Faculty of Biotechnology and Food Sciences / W5
  • Artykuły (WBiNoŻ)
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-7 of 7

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Ciders as a source of bioactive compounds 

Czyżowska, Agata; Nowak, Agnieszka; Żaworonek, Marcin (Lodz University of Technology PressWydawnictwa Politechniki Łódzkiej, 2015)
Poland is one of the main producers of apples in Europe. The major part is consumed fresh, while a smaller is processed into juices, concentrates, purees or wines. Recently also the production of cider started in Poland. ...
Thumbnail

Effect of nitrogen sources on fermentation process and formation of hydrogen sulfide and ethyl carbamate by wine yeast 

Nowak, Agnieszka; Koch-Wilk, Magdalena; Pogorzelski, Eugeniusz; Czyżowska, Agata (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology. Press, 2013)
The addition of nitrogen compounds during winemaking is required for the fermentation process to be conducted properly. These compounds are known to be essential to the vinification process, not only because they influence ...
Thumbnail

Właściwości przeciwutleniające chitozanu w kiełbasach bez dodatku azotanu(III) 

Bagnowska, Anna; Krala, Lucjan; Nowak, Agnieszka; Oracz, Joanna (Polish Society of Food Technologists. Scientific Publisher.Polskie Towarzystwo Technologów ŻywnościWydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014)
Przesłanki teoretyczne wskazują, że dzięki dobrym właściwościom przeciwutleniającym chitozan może wchodzić w skład zestawu dodatków pozwalających na wyeliminowanie azotanu(III) z produkcji kiełbas. Aktywność przeciwutleniająca ...
Thumbnail

The impact of commercial polyphenolic extracts on meat spoilage bacteria 

Nowak, Agnieszka; Czyżowska, Agata (Lodz University of Technology PressWydawnictwa Politechniki Łódzkiej, 2015)
According to Regulation 178/2002 (EU) spoiled food is considered unsafe. One of the most susceptible to microbial spoilage products are raw and processed meat. Because of its rich chemical composition, high water activity ...
Thumbnail

Fermented unripe cornelian cherry as a functional food 

Czyżowska, Agata; Kucharska, Alicja; Nowak, Agnieszka; Motyl, Ilona (Lodz University of Technology PressWydawnictwa Politechniki Łódzkiej, 2015)
Consumer trends are changing due to the increasing awareness of the link between diet and health. The largest segment of the functional food market comprises foods fortified with probiotics, prebiotics and synbiotics. ...
Thumbnail

Biodegradowalna folia chroniąca żywność 

Jaśkiewicz, Andrzej; Budryn, Grażyna; Nowak, Agnieszka (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2021)
W dobie rosnącej ilości odpadów plastikowych niezmiernie ważna jest odpowiednia gospodarka opakowaniowa. Biodegradowalne opakowania zdobywają coraz większy udział w światowym rynku. Innowacyjnym rozwiązaniem Politechniki ...
Thumbnail

Dla dobra konsumentów 

Nowak, Agnieszka (Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2022)
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności rozwija współpracę z przedsiębiorcami, która przyczynia się do transferu i komercjalizacji technologii z uczelni do biznesu.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Discover

Author
Nowak, Agnieszka (7)
Czyżowska, Agata (4)Bagnowska, Anna (1)Budryn, Grażyna (1)Jaśkiewicz, Andrzej (1)Koch-Wilk, Magdalena (1)Krala, Lucjan (1)Kucharska, Alicja (1)Motyl, Ilona (1)Oracz, Joanna (1)... View MoreSubjectbiodegradable foil (1)biodegradable packaging (1)biodegradowalna folia (1)biodegradowalne opakowania (1)chitosan (1)chitozan (1)curing (1)drożdże (1)ethyl carbamate (1)fatty acids (1)... View MoreDate Issued2015 (3)2013 (1)2014 (1)2021 (1)2022 (1)Has File(s)Yes (7)

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV