Flawonoidy - przyjaciele, czy wrogowie?
Brak miniatury
Data
2015
Autorzy
Tytuł czasopisma
ISSN czasopisma
Tytuł tomu
Wydawca
Wydział Chemiczny Politechniki Łódzkiej
Faculty of Chemistry, Lodz University of Technology
Faculty of Chemistry, Lodz University of Technology
Abstrakt
Jabłka, herbata, gorzka czekolada, winogrona… Co łączy
te wszystkie produkty? Wszystkie bogate są w witaminy.
Wszystkie po spożyciu poprawiają nam humor. Wszystkie…
są źródłem flawonoidów. Flawonoidów, które coraz częściej
„pojawiają się” na opakowaniach kremów, w składzie tabletek
wzmacniających odporność, „uśmiechają się” do nas
w reklamach. Ale czym tak naprawdę są flawonoidy i czy
rzeczywiście są nam potrzebne?
Opis
Słowa kluczowe
chemia, technologia chemiczna, flawonoidy, flavonoids, chemistry, chemical technology
Cytowanie
Eliksir czasopismo naukowo-dydaktyczne Wydziału Chemicznego Politechniki Łódzkiej ; Nr. 1/2015, str. 12-14