Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-7 z 7
Determination of total contents of transition metals in selected granular black teas marketed in Poland
(Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2014)
The total contents of metals in three granulated black tea samples marketed in Poland were determined. Four elements consisting transition metals (Ni, Cu, Zn and Fe) were analyzed using flame atomic absorption spectrophotometry ...
Determination of nickel in tea by using dimethylglyoxime method
(Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2010)
Tea is one of the most popular beverages in the world. Recent studies have shown that it contains concentrations of heavy metals such as nickel. Heavy metals are known to be toxic and there have been many studies on their ...
Determination of total contents of transition metals in selected granular black teas marketed in Poland
(Lodz University of Technology PressWydawnictwa Politechniki Łódzkiej, 2014)
The total contents of metals in three granulated black tea samples marketed in Poland were determined. Four elements consisting transition metals (Ni, Cu, Zn and Fe) were analyzed using flame atomic absorption spectrophotometry ...
Chromium in food products
(Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2012)
Chromium plays an important role in human and animal bodies. According to the oxidation state chromium can be advantageous for human health and, simultaneously possesses toxic properties. In this work the studies concerning ...
Polimorfizm - jego wpływ na substancje farmaceutyczne
(Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2006)
Polimorfizm jest obecnie ważnym zjawiskiem w dziedzinie farmacji. Istnieje wiele substancji farmaceutycznych wykazujących zjawisko polimorfizmu bądź pseudopolimorfizmu. Wiele farmaceutyków może posiadać różne struktury ...
Determination of chromium in cocoa products
(Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2009)
Tematyka tej pracy koncentruje się głównie na właściwościach fizyko-chemicznych chromu, toksyczności oraz jego zawartości w kakao. Została opisana również krótka historia odkrycia ziaren kakao i ich właściwości. Wykonano ...
Zastosowanie spektrofotometrii UV-VIS do oznaczenia rozpuszczalności chlorowodorku bupiwakainy
(Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2009)
W celu wstępnego zbadania rozpuszczalności i ogólnego zachowania się chlorowodorku bupiwakainy, leku znieczulającego miejscowo, w różnych rozpuszczalnikach oraz w środowiskach o różnym pH i przy zmiennych stężeniach ...