• polski
    • English
CYRENA Repozytorium Politechniki Łódzkiej
CYRENA
  • polski 
    • polski
    • English
  • Zaloguj
Szukaj 
  •   Strona główna
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (W5) / Faculty of Biotechnology and Food Sciences
  • Szukaj
  •   Strona główna
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (W5) / Faculty of Biotechnology and Food Sciences
  • Szukaj
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Szukaj

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filtry

Użyj filtrów by uściślić zapytanie.

Wyświetlanie pozycji 1-9 z 9

  • Opcje sortowania:
  • Znaczenie
  • Tytuł (rosnąco)
  • Tytuł (malejąco)
  • Data wydania (rosnąco)
  • Data wydania (malejąco)
  • Wyników na stronę:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

4-furanyl and 4-thiophenylbutan-2-one oximes 

Bonikowski, Radosław; Balawejder, Maciej; Sikora, Magdalena; Kula, Józef (Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2007)
Oximes of 4-(furan-2-yl)butan-2-one, 4-(furan-3-yl)butan-2-one, 4-(5-methylfuran-2-yl)butan-2-one, 4-(thiophen-2-yl)butan-2-one, 4-(5-methylthiophen-2-yl)butan-2-one and 4-(3-methyl-thiophen-2-yl)butan-2-one have been ...
Thumbnail

Chemoenzymatyczna synteza i analiza właściwości zapachowych eterów oksymów o szkielecie terpenowym 

Strub, Daniel; Kula, Józef; Sikora, Magdalena; Gibka, Julia; Lochyński, Stanisław (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015)
Thumbnail

Synteza i właściwości zapachowe tlenowych pochodnych1,5,5-trimetylocykloheksenu 

Wińska, Katarzyna; Gibka, Julia; Sikora, Małgorzata; Kula, Józef; Wawrzeńczyk, Czesław (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007)
Thumbnail

Ekstrakty szałwii lekarskiej – bogate źródło witaminy E 

Bonikowski, Radosław; Wajs-Bonikowska, Anna; Maciąg, Agnieszka; Sikora, Magdalena; Stobiecka, Agnieszka; Dobrzyńska-Inger, Agnieszka; Kostrzewa, Dorota; Rój, Edward; Kula, Józef (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015)
Thumbnail

Otrzymywanie furanylo- i piranylopochodnych terpenowych 

Wojciechowska, Aleksandra; Kula, Józef (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015)
Thumbnail

Lotne pochodne furanu 

Balawejder, Maciej; Kula, Józef (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007)
Thumbnail

Transformacje wybranych izolatów roślinnych w związki aktywne biologicznie 

Kula, Józef; Bonikowski, Radosław; Quang, Thuat Bui; Sikora, Magdalena; Staniszewska, Marta; Śmigielski, Krzysztof; Ciołak, Kornelia; Jabłońska, Aneta; Krakowiak, Arkadiusz (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012)
Thumbnail

Substancje zapachowe i kosmetyczne biogenerowane w skali przemysłowej 

Kula, Józef; Sikora, Magdalena (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007)
Thumbnail

Synteza 3- oraz 4- pirydyloanalogów wybranych acyklicznych terpenów - właściwości sensoryczne i aktywność przeciwdrobnoustrojowa 

Świtakowska, Paulina; Bonikowski, Radosław; Kunicka, Alina; Kula, Józef; Jabłońska, Aneta (Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2009)
Acykliczne związki terpenowe są podstawowymi składnikami kompozycji zapachowych masowo stosowanych w różnych gałęziach przemysłu. Jednakże związki te charakteryzują się stosunkowo wysoką lotnością, a przez to niską trwałością ...

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV
 

 

Przeglądaj

Całe repozytoriumZbiory i kolekcje Daty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczoweTen zbiórDaty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczowe

Moje konto

Zaloguj

Odkryj

Autor
Kula, Józef (9)
Sikora, Magdalena (5)Bonikowski, Radosław (4)Balawejder, Maciej (2)Gibka, Julia (2)Jabłońska, Aneta (2)Ciołak, Kornelia (1)Dobrzyńska-Inger, Agnieszka (1)Kostrzewa, Dorota (1)Krakowiak, Arkadiusz (1)... zobacz więcejTematacykliczne związki terpenowe (1)charakterystyka spektralna (1)charakterystyka zapachowa (1)kompozycja zapachowa (1)niska trwałość zapachowa (1)oksymy (1)pochodne metylofuranowe (1)syntetyczne analogi związków zapachowych (1)... zobacz więcejData wydania2007 (4)2015 (3)2009 (1)2012 (1)Has File(s)Yes (9)

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV