• polski
    • English
CYRENA Repozytorium Politechniki Łódzkiej
CYRENA
  • polski 
    • polski
    • English
  • Zaloguj
Szukaj 
  •   Strona główna
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (W5) / Faculty of Biotechnology and Food Sciences
  • Szukaj
  •   Strona główna
  • Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (W5) / Faculty of Biotechnology and Food Sciences
  • Szukaj
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Szukaj

Pokaż zaawansowane filtryUkryj zaawansowane filtry

Filters

Use filters to refine the search results.

Wyświetlanie pozycji 1-10 z 14

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Miniaturka

Składniki zapachowe w hydrolatach z liści wybranych gatunków z rodzaju Cirsium L. 

Kalemba, Danuta (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015)
Miniaturka

Ontogenetyczna zmienność składu olejków eterycznych koreańskiej rośliny leczniczej Agastache rugosa 

Jamiołkowska, Weronika; Zielińska, Sylwia; Kalemba, Danuta; Matkowski, Adam (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012)
Miniaturka

Składniki lotne w wybranych gatunkach z rodzaju Cirsium (ostrożeń) 

Nazaruk, Jolanta; Kalemba, Danuta (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012)
Miniaturka

Essential oil composition and plant-insect relations in scots pine (Pinus sylvestris L.) 

Maciąg, Agnieszka; Milaković, Dragana; Christensen, Henriette H.; Antolović, Vlatka; Kalemba, Danuta (Lodz University of TechnologyPolitechnika Łódzka, 2007)
A review of methods of isolation, chemical composition and biological activity of essential oil of different organs of Scots pine (Pinus sylvestris) was presented. The data on relation between herbivorous insects and plant ...
Miniaturka

Skład chemiczny, aktywność przeciwgrzybowa i cytotoksyczność olejku eterycznego z Artemisia taurica Willd 

Nazaruk, Jolanta; Wieczorek, Piotr; Szoka, Łukasz; Kalemba, Danuta (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2015)
Miniaturka

Składniki lotne olejków eterycznych i hydrolatów z wybranych roślin 

Maciąg, Agnieszka; Kalemba, Danuta (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012)
Miniaturka

Oleożywice z przypraw 

Smętek, Anna; Kalemba, Danuta (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012)
Miniaturka

Mikroenkapsulacja olejków eterycznych w warunkach suszenia rozpryskowego 

Adamiec, Janusz; Kalemba, Danuta (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007)
Miniaturka

Analiza chromatograficzna i izolacja składników olejków eterycznych z liści i drewna Calocedrus decurrens (Torr.) Florin 

Włodarczyk, Maciej; Kalemba, Danuta; Szumny, Antoni; Cisowski, Wojciech (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2007)
Miniaturka

Kultury in vitro Agastache rugosa – modelowy układ do badania biosyntezy lotnych metabolitów wtórnych 

Zielińska, Sylwia; Jamiołkowska, Weronika; Kalemba, Danuta; Dąbrowska, Mariola; Matkowski, Adam (Institute of General Food Chemistry. Faculty of Biotechnology and Food Sciences.Lodz University of TechnologyInstytut Podstaw Chemii Żywności. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej., 2012)
  • 1
  • 2

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV
 

 

Przeglądaj

Całe repozytoriumZbiory i kolekcje Daty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczoweTen zbiórDaty wydaniaAutorzyTytułySłowa kluczowe

Moje konto

Zaloguj

Discover

Autor
Kalemba, Danuta (14)
Jamiołkowska, Weronika (2)Maciąg, Agnieszka (2)Matkowski, Adam (2)Nazaruk, Jolanta (2)Zielińska, Sylwia (2)Adamiec, Janusz (1)Antolović, Vlatka (1)Christensen, Henriette H. (1)Cisowski, Wojciech (1)... View MoreTematmetoda izolowania (1)olejki eteryczne (1)sosna pospolita (1)... View MoreDate Issued2012 (6)2007 (4)2015 (4)Has File(s)Yes (14)

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi
Theme by 
Atmire NV