Enzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowa

Ładowanie...
Miniatura

Data

2005

Autorzy

Tytuł czasopisma

ISSN czasopisma

Tytuł tomu

Wydawca

Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie

Abstrakt

Opis

Niniejsza praca stanowi obok licznych publikacji i doniesień naukowych główny element dokumentacji osiągnięć, uzyskanych w wyniku realizacji pierwszego w dyscyplinie „technologia żywności i żywienie" projektu badawczego zamawianego - KBN/021/P06/99. W realizacji projektu, opracowaniu i opublikowaniu wyników badań naukowych, wreszcie w opracowaniu i opublikowaniu książki, uczestniczyły 23 zespoły badawcze z 11 ośrodków naukowych w kraju. Znaczna część z uczestników jest autorami lub współautorami cytowanych publikacji i doniesień naukowych, a także rozdziałów tejże pracy. Za ich twórczy wkład, wysiłek i zaangażowanie bardzo dziękuję.
Recenzent (część I): Sikorski, Zdzisław E.
Recenzent (część I): Warchalewski, Jerzy R.
Recenzent (część II): Kowalski, Bolesław
Recenzent (część II): Ledóchowska, Eleonora
Recenzent (część III): Chmiel, Aleksander
Recenzent (część III): Bielecki, Stanisław

Słowa kluczowe

białka - biotechnologia, enzymy - zastosowanie przemysłowe, lipidy - biotechnologia, sacharydy - biotechnologia, enzymatyczna modyfikacja, składniki żywności, alergia pokarmowa, proteins - biotechnology, enzymes - industrial use, lipids - biotechnology, saccharides - biotechnology, enzymatic modification, food ingredients, food allergy

Cytowanie

Bielecki S. (red.), Bednarski W. (red.), Kołakowski E. (red.), Enzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowa., Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, Szczecin 2005, ISBN 83-7317-031-6