Najnowsze pozycje

  • Enzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowa 

    Bielecki, Stanisław. Red.; Bednarski, Włodzimierz. Red.; Kołakowski, Edward . Red.; Sikorski, Zdzisław E. (część I); Warchalewski, Jerzy R. (część I); Kowalski, Bolesław (część II); Ledóchowska, Eleonora (część II); Chmiel, Aleksander (część III); Bielecki, Stanisław (część III) (Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, 2005)
  • Mikrobiologia techniczna. T. 1, Mikroorganizmy i środowiska ich występowania 

    Libudzisz, Zdzisława; Kowal, Krystyna; Żakowska, Zofia (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2007)
    Rosnące znaczenie mikroorganizmów w życiu i gospodarce człowieka i towarzysząca temu specjalizacja badań spowodowały wydzielenie kilku kierunków w tej dziedzinie nauki. Jednym z nich jest mikrobiologia techniczna ...
  • Najcenniejsze olejki eteryczne 

    Góra, Józef; Lis, Anna; Gibka, Julia; Wołoszyn, Alicja (Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005)
    Olejki eteryczne to wieloskładnikowe mieszaniny lotnych związków chemicznych wyodrębniane z roślin metodą destylacji z parą wodną. Zawierają od kilkudziesięciu do kilkuset składników, głównie monoterpeny, seskwiterpeny i ...
  • Mikrobiologia techniczna. T. 2, Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności 

    Libudzisz, Zdzisława; Kowal, Krystyna; Żakowska, Zofia (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2008)
  • Mikrobiologia Materiałów 

    Zysk, Bronisław; Żakowska, Zofia; Oberman, Helena; Wachowicz, Jan (Wydawnictwo Politechnika ŁódzkaLodz University of Technology. Press, 2005)
  • Experiments in general and inorganic chemistry 

    Bryszewska, Małgorzata; Łodyga-Chruścińska, Elżbieta (Wydawnictwa Politechniki Łódzkiej; Politechnika Łódzka. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności.Lodz University of Technology Press; Faculty of Biotechnology and Food Sciences. Lodz University of Technology., 2016)