Książki, monografie, podręczniki, rozdziały (WBiNoŻ)
Browse by
Recent Submissions
-
Suszarnia wysłodków
(Ośrodek Wydawniczo-Poligraficzny SIMP, 1993) -
Integracja metod biologicznego i chemicznego utleniania ścieków przemysłowych
(Polska Akademia Nauk. Oddział w Łodzi. Komisja Ochrony Środowiska, 2002) -
Najcenniejsze olejki eteryczne. Część I
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2012)Olejki eteryczne to wieloskładnikowe mieszaniny lotnych związków chemicznych wyodrębniane z roślin metodą destylacji z parą wodną. Zawierają od kilkudziesięciu do kilkuset składników, głównie monoterpeny, seskwiterpeny i ... -
Oznaczanie wybranych metali toksycznych, związków nieorganicznych i organicznych w żywności
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology Press, 2010)Skrypt jest przeznaczony dla studentów Politechniki Łódzkiej, Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz innych Wydziałów Politechnik i Uniwersytetów, a także Uczelni Rolniczych. Ćwiczenia mają za zadanie zapoznanie ... -
Podstawy analizy jakościowej
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology. Press, 2010)Skrypt jest przeznaczony dla studentów II semestru Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności - kierunków Biotechnologii oraz Ochrony Środowiska, a także Biotechnologii na IFE (CKM). Jest dostosowany do programu zajęć ... -
Podstawy chemii nieorganicznej
(Wydawnictwo Politechniki ŁódzkiejLodz University of Technology. Press, 2006)Skrypt ,,Podstawy chemii nieorganicznej" jest przeznaczony dla studentów studiów zaocznych, głównie Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Oparty jest na wieloletnich wykładach autorów z chemii ogólnej, nieorganicznej i ... -
Przechowalnictwo mięsa i przetworów drobiowych
(Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa, 2004) -
Pakowanie mięsa i przetworów drobiowych
(Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa, 2004) -
Enzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowa
(Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, 2005) -
Mikrobiologia techniczna. T. 1, Mikroorganizmy i środowiska ich występowania
(Wydawnictwo Naukowe PWN, 2007)Rosnące znaczenie mikroorganizmów w życiu i gospodarce człowieka i towarzysząca temu specjalizacja badań spowodowały wydzielenie kilku kierunków w tej dziedzinie nauki. Jednym z nich jest mikrobiologia techniczna ... -
Najcenniejsze olejki eteryczne
(Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005)Olejki eteryczne to wieloskładnikowe mieszaniny lotnych związków chemicznych wyodrębniane z roślin metodą destylacji z parą wodną. Zawierają od kilkudziesięciu do kilkuset składników, głównie monoterpeny, seskwiterpeny i ... -
Mikrobiologia techniczna. T. 2, Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności
(Wydawnictwo Naukowe PWN, 2008) -
Mikrobiologia Materiałów
(Wydawnictwo Politechnika ŁódzkaLodz University of Technology. Press, 2005) -
Experiments in general and inorganic chemistry
(Wydawnictwa Politechniki Łódzkiej; Politechnika Łódzka. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności.Lodz University of Technology Press; Faculty of Biotechnology and Food Sciences. Lodz University of Technology., 2016)